Zurich Sigorta İptali Nasıl Yapılır

Zurich Sigorta Grubu, 1872’de kurulmuş olup genel merkezi Zürih, İsviçre’de bulunan küresel ve yerel piyasalardaki müşterilerine hizmet vermekte olan, geniş ürün yelpazesine sahip, lider bir sigorta şirketlerinden biridir. Bu şirket 170’den fazla ülkede, 55.000’den fazla çalışanı ile genel ve hayat sigortası ürün ve hizmetlerini kapsamaktadır. Zurich’in müşterileri arasında bireyler, küçük ölçekli işletmeler ile orta ve büyük ölçekli işletmeler ve çok uluslu şirketler yer almaktadır.

Geçtiğimiz günlerde TEB Sigorta’yı satın alan Zurich Sigorta, ülkemizde TEB kaynaklı kredi başvurularına kendi sigorta poliçelerini entegre olarak sunan bir program başlattı. Bu programa göre, kredi başvurusunda bulunan müşterilerin kredilerinin onaylanması durumunda, müşterinin onayı alınmaksızın bir de Zurich Sigorta üzerinden sigorta ödemeleri tanımlanması durumu ortaya çıktı.

Örneğin Konut Kredisi için TEB’e başvuruda bulundunuz ve kredinin koşullarını sağladığınız için de başvurunuz onaylandı. Bu noktada devreye giren Zurich sigorta, hesabınıza konut sigortası tanımlıyor ve her ay yaptığınız kredi ödemesi yanında, kendilerince tanımladıkları sigorta ödemeleri için ekstra ücret talep etmeye başlıyor.

Elbette bu durum pek çok müşteriye sorun çıkardı ve müşteriler de sigortanın iptali için çeşitli çözüm yöntemleri araştırmaya başladı.

Zurich Sigorta İptali

Müşterilerini bilgilendirmeden sigorta işlemi başlatan kuruma yönelik pek çok alanda tepkiler çığ gibi büyüdü. Onay vermedikleri bir işlem üzerinden kendilerinden her ay kesinti yapan Zurich Sigorta’ya karşı adeta savaş açan müşteriler, kurumun müşteri hizmetlerini bir hayli meşgul ettiler. Ancak neyse ki bu işlemin iptali imkansız değil. Zurich Sigorta’nın resmi internet sitesi üzerinden gerekli yönlendirmeler sayesinde çevrim içi iptal işlemi yapabilirsiniz. Aynı şekilde kurumun çağrı merkezini arayarak, müşteri temsilcisiyle yapacağınız birebir görüşme ile de istediğiniz işlemi iptal ettirebilirsiniz.

Zurich Sigorta Çağrı Merkezi’ne 0850 250 75 00 numarası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Varmısın?