Ziraat Bankası Vadesiz Hesap Açmak

ziraat bankası

İnsanlar çeşitli sebepler nedeniyle bankalardan hesap açmaktadırlar. Bu genellikle maaş hesabı, vadesiz hesap, vadeli hesap, altın hesabı gibi pek çok isimle isimlendirilmektedir. Yapacakları işlemin niteliğine göre açmış oldukları hesapla birçok işlem gerçekleştirebilir, burada birikim yapabilir gelecekle kullanmak üzere mal varlıklarını saklayabilirler. Kişiler bazen yalnızca kendileri için değil, çocukları için de hesap açabilmektedir.

Bankaların birçoğu açmış oldukları hesaplara hesap işletim ücreti gibi ücretler eklemektedirler. Bu ücretler çok sayıda kişiyi rahatsız etmektedir. Bu sebepten ötürü bankaların sunmuş oldukları ayrıcalıkları kullanmakta, hesap işletim ücreti ya da sigorta ücreti gibi ücretlerin tahsil edilmediği hesapları kullanmayı tercih etmektedirler.

Ziraat Bankası, düşük hesap işletim ücretine sahip bir banka olup buradan hesap açmak son derece kolaydır. İsterseniz internet üzerinden isterseniz bizzat bankaya gelerek 10 dakika gibi bir süre içerisinde istemiş olduğunuz vadesiz banka hesabını açtırabilir, hesabınıza para yatırabilirsiniz. Bankalar hesaplardan para çekmek için debit kartlar temin etse de, halen veznede hesap numaranızı söyleyerek para çekebilmeniz mümkündür.

Ziraat Bankası Vadesiz Hesap Açma Şartları

Vadesiz hesabınızla pek çok işlem gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle artık yastık altı para saklamak geçerliliğini kaybettiğinden ve güvenlik açısından büyük risk yarattığından insanlar banka hesabı açmayı tercih etmektedir. Para gönderim işleri bankaların sağlamış olduğu EFT ve Havalelerle artık son derece basit olduğundan 18 yaşını geçmiş milyonlarca kişinin banka hesabı bulunmaktadır.

Ziraat Bankası’ ndan açacağınız hesabınızla farklı bankalarla çalışan arkadaşlarınıza kısa sürede EFT’ ler gönderebilirsiniz. Vadesiz hesabınızla fon oluşturabilir ve paranızı uzun yıllar hiç harcanmadan bankada tutabilirsiniz. Belli bir sürre kullandıktan sonra kullanmış olduğunuz vadesiz TL hesabınızı kredili mevduat hesabına çevirebilir ve faiz kazanarak ana paranızı büyük ölçüde arttırabilirsiniz.

Ziraat Bankası şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla oluşturulmuş olan vadesiz TL hesabınızı kredili mevduat hesabına dönüştürdüğünüzde hesabınızda nakit para bulunmasa dahi adınıza tanımlı kredi limitinden kredi çekerek hemen o an kullanabilirsiniz. Vadesiz hesabınız yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da birçok Atm’ de geçerli olmak üzere kullanılmaktadır. Detaylar için resmi internet sitesini inceleyebilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Varmısın?