Ziraat Bankası Gazilere Kredi AÇIK BAŞVURU

Devlet projelerine ortaklık eden Ziraat Bankası’nın sunduğu hizmetlerden biri de gaziler için verdiği faizsiz konut kredisi hizmetidir. Söz konusu bu hizmetin detayları şu şekildedir:

  1. İlk olarak bir hak sahipliği belgesi edinmemiz gerekmektedir. Söz konusu bu belgeyi edinmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’na hak sahipliği belgesi talep ettiğimize dair bir dilekçe yazmamız yeterli olacaktır. Adı geçen bu belge bir süre sonra adresimize posta yolu ile gönderilecektir.
  2. Dilekçenin gönderileceği adresler ise şöyledir:

  • Erler için; Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı Tuna Caddesi NO:7 Kızılay/ANKARA
  • Rütbeliler için; Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı Mithat Paşa Caddesi NO:7 Sıhhıye/ANKARA’dır
  1. Dilekçe ile başvuru yaptıktan sonra işleyişe dair bilgileri ALO 170 hattından öğrenmemiz mümkün olmaktadır.
  2. Daha önceden aldığımız krediler ya da kredi notumuz anlatılan bun krediye başvuru sürecimizi hiçbir şekilde etkilememekte ve üstümüzde başka bir kredi ödemesi bulunsa dahi bu krediye başvuru sürecimizi etkilemesi mümkün olmamaktadır.
  3. Ödememizi yaparken ise otomatik olarak gazi maaşımız kesilmektedir. Her ay düzenli olarak sahip olduğumuz gazi maaşının dörtte biri kredi ödemesi olarak kesilmektedir.
  4. Başvuru yaptıktan iki ya da üç ay sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hak sahipliği belgesi gönderildiğinde söz konusu bu belgeyi bize en yakın Ziraat Bankası şubesine götürmek sureti ile faizsiz kredi sürecine başvuru yapmış oluruz. Bu aşamada hak sahipliği belgesinin yanı sıra alacağımız eve ait tapu belgesi ile nüfus cüzdanımızı da ibraz etmemiz gerekmektedir.
  5. Almak istediğimiz evin hiçbir şarta uygun olması gerekmemektedir. Kendimize uygun olan herhangi bir evi seçebilme şansımız bulunmaktadır.
  6. Söz konusu bu krediyi sadece bir kez kullanma şansımız bulunmakla beraber daha önce bu haktan yararlanarak ev alan kişiler tekrardan başvuru yapamamaktadırlar.
  7. Faizsiz konut kredisi aldığımıza dair belgeleri tapu dairesine ibraz eder isek tapu işlemleri için de ödeme yapmama hakkımızı kullanmış oluruz.
  8. Aldığımız söz konusu bu evi gereken durumlar dahilinde ödeme süresi bitmeden satma hakkımız da bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Varmısın?