Senetle Kredi Veren Firmalar ve Tefeciler

Dünyamızın olmazsa olmaz gücü paradır. Rahat bir hayat sürebilmek ve ihtiyaçlarımızı karşılayabilmenin yolu paradan geçmektedir. Fakat para kazanmakta, düzenli bir iş bulmakta günümüzde oldukça zorlaştı. Bankaların kredi kampanyaları ile bir anda şaşkınlığa uğrayan kişiler, ödemelerini hesaplayamayarak bankalara akın ettiler. Ve bunun sonucunda birçok ekstra borç ve ödenememiş krediler ortaya çıktı. Nitekim hukuksal işlem başlatılan, haciz aşamasında olan ve banka takibinde olan birçok vatandaş mağdur oldu. Bu kişilerin bir kısmı borçlarını yapılandırma fırsatı buldu ve ödemelerini gerçekleştirmeye başladı. Fakat bir kısmı da yapılandırma yoluna dahi gidemeden kendini tefecilerin elinde  buldu ve daha da borca battı. Tabii ki tüm bunlar bankaları da etkiledi ve kredi verme konusunda daha temkinli bir tutum meydana geldi. İşte bu sıkıntıların yaşanmaması için bazı danışmanlık firmaları oluşturuldu. Bu firmalar vatandaşlara senetle kredi vermeye başladı. Bu firmaların bazıları işlerini yasal düzlemde yürütürken, bazılarının yaptığı danışmanlık hizmetleri yasal değildir. Bunu belirtelim. Peki, bu senetle kredi işlemi nasıl yürütülür?

İlk olarak bu kişiler, internet üzerinden verdikleri ilanlar ile kendini tanıtma fırsatı bulmaktadır. Birçok sitede ilanı bulunan bu kişiler, sizlere iletişim numarası ve mail adreslerini ulaştırarak,  kendilerine ulaşmanızı sağlarlar. İlk görüşmenizde aylık geliriniz, varsa mal varlığınız, aylık olarak gerçekleştirmeniz gereken diğer ödemeleriniz gibi finansal sorumluluklarınız ve varlıklarınız öğrenilir. Buna göre size kredi verip veremeyeceklerine karar verirler. Eğer kredi vermeyi kabul ederlerse, işleminiz birkaç saat içinde gerçekleştirilir. Ve size birkaç saat içinde talep ettiğiniz para ulaştırılır. Bu paradan belirli bir miktar komisyon alınır.

Kredinin alınmasını takip eden ilk ayın belirlenen gününde kredi ödemeniz başlar. Bu firmalar, bankalardan daha çok faiz oranı talep etmektedirler. Çünkü size ulaştırılan para bankadan yeni çekilmiş bir kredi olabilir. Ve bu kredi ödemesi her ay yapılırken de üzerinizden para kazanılması hesaplanır. Senetle kredi veren firmaların çalışması bu şekilde gerçekleşir. Dolandırılma ihtimalinize karşın, lütfen görüşmelerinizi yüz yüze yapın ve krediniz elinize geçtikten sonra ödeme yapın. Eğer bunlara dikkat ederseniz herhangi bir riskiniz olmayacaktır.

Sosyal Medyada Varmısın?