Krediyi Başkasına Devretme

Kredi kullanımı, hem ülkemizde hem de dünya çapında oldukça popüler bir sistemdir. Bireyler hem acil nakit ihtiyaçları hem de ticâri amaçları ile bankalardan kredi çekebilmektedirler. Fakat basit gibi görünse de farklı kurallar ve nitelikleri olan bu kredi sisteminin, akıllara takılan birçok da sorusu bulunmaktadır. Bunlardan biri de krediyi başkasına devretme meselesidir.

Esasen bu soruyu hemen şu şekilde cevaplandırabiliriz: konut kredisinde kredi devri mümkün olabilirken, ihtiyaç kredilerinde devir işlemi gerçekleşmemektedir. Çünkü konut kredisinde tahsil edilen ücret, bir ipotek karşılığında verilmektedir. Bu konuda rahatlıkla devir işlemi yapılabilir. Fakat ihtiyaç kredisi kullanan biri, kredi borçlarını ödemekle mükelleftir.

İhtiyaç kredisi, bir başkası adına kullanılmış olsa bile yasalar çerçevesinde kredinin tüm borçlarını ödemek zorundadır. Eğer bu durumda kredi kullanan kişi zorla ve desise ile krediyi kullandığını ispat edebilirse, hukuki yollara başvurabilir. Ama aksi takdirde çekilen kredinin tüm taksitlerini ödemek durumundadır.

Bu bakımdan, ülkemizde sıklıkla yaşanan başkasının adına kredi çekme işleminin ne kadar tehlikeli olduğunu da belirtmemiz gerekmektedir. Bundan dolayı kredi kullanırken, güven meselesini iyi tartmanız ve mâli dengenizi aşmayacak nitelikte adımlar atmanız oldukça önemlidir. Ancak bu şekilde sorunsuz bir kredi dönemi geçirebilir ve ödeme rahatlığı yaşarsanız.

Kullanmış olduğunuz kredi ile bir ev almışsanız, bu konut kredisini başkalarına rahatlıkla devredebileceğinizi de söylemek gerekmektedir.

Sosyal Medyada Varmısın?