Krediyi başka bankaya taşıma

Türkiye’de milyonlarca tüketici, acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak üzere bankalara müracaat etmektedir. Bankalar da bu işlem için birçok isim ve türde kredi kullanımına izin vermektedir. Ancak kredi kullanımından sonra tüketicinin lehine olan bir değişiklikte kredi yapılandırma işlemi yapılabilmektedir. Yani bir bankadan alınan kredi faizi daha sonra düşmesine rağmen banka buna müsaade etmezse, tüketici farklı bir banka ile anlaşabilmektedir. Yani kredisini farklı bir bankaya taşıyabilir. Buna da literatürde kredi transferi adı verilir.

Yılın belirli dönemlerinde gözlemlenen düşük faiz durumları, tüketicilerin mevcut kredi borçları için de geçerli olabilmektedir. Bu durumda krediyi kullandığı bankaya başvurması gereken tüketici, banka ile anlaşma yoluna gitmelidir. Ancak bazı bankalar bu tür anlaşmalara sıcak bakmayarak tüketiciye ret cevabı verebilmektedirler. İşte bu durumda tüketici, farklı bir banka ile anlaşarak kredisini taşıyabilir. Böylece ilk bankadan alınan kredi kapatılarak, yeni bankadan farklı bir kredi kullanılır.

Bu durumda yeni banka açılan kredi için dosya masrafı gibi ücretler talep edebilir. Ayrıca hayat sigortası ve konut kredisi ise farklı sigorta masrafları da banka tarafından tahsil edilebilir. Ancak zorunlu olmayan masrafların dışında olanları, Yargıtay emsal kararı ile geri alabilmenin önü açılmıştır. Bu nedenle krediniz bittikten sonra bu tür girişimlerde bulunursanız başarılı bir sonu alabilirsiniz. Kredi transferi için kullanacağınız bankanın faiz oranlarını ve dosya masraf konularını iyi araştırmanızı da önermekteyiz.

 

Sosyal Medyada Varmısın?