Kredi Notu Düşük Olana Kredi Veren Bankalar

Bankacılık işlemlerinde kredi çekmek açısından en önemli hususlardan birisi kredi notu olarak bilinmektedir. Kredi notu tamamen bir kişinin banka içerisinde ki güvenilirliğini belirleyeceği gibi bankalar arasında yapabilecekleri her türlü kredi başvurularının olumlu sonuçlanması açısından yeterli olabilmektedir. Bu bağlamda kredi başvurusu yapacak kişilerin öncelikle kredi notu sorgulama işlemlerini kendilerince yapmaları gerekmektedir. Kredi notu sorgulama sonucundan en düşük 1.300 kredi notuna sahip olan kişiler normal anlamda çalışıp, sigortalı olan kişilerse bu kişilerin aldıkları maaş oranına bağlı olarak kredi çekebilmesi oldukça mümkün olabilecektir. Ancak durum tam tersi ise maalesef hiç bir banka üzerinden kredi çekebilmek ve banka üzerinden alınabilecek tüm nakit ihtiyaçların bu şekilde karşılanabilmesi mümkün değildir.

Kişilerin acil ihtiyaçlarının en iyi şekilde gerçekleştirilmesi ve tamamen banka yöntemiyle idrak edilmesi açısından bankacılık geçmişi oldukça önemlidir. Banka şartlarına aykırı davranmayan kişilerin her türlü krediye sahip olabilmeleri mümkün görülürken aynı durum kredi notu sıfır olan kişilerde doğal olarak görülmemektedir. Kredi notu düşük olan kişilerin tekrar bankacılık işlemi yapabilmeleri epey zaman alacağından ötürü bu kişiler beklemekte zorlanmaktadır. Beklemek istemeyen ve hızlı bir şekilde banka kanalıyla kredi çekmek isteyen kişilerin farklı yöntemler içerisinde bulunması ve buna istinaden kredi çekmesi gerekmektedir. Bunların arasından en çok kullanılan yöntemlerden birisi farklı bir kişi adına kredi çekmekten ibarettir. Kredi notu sıfır olmayıp belli seviyelerde olan kişiler kredi çekemiyorsa bu durumda herhangi bir mal varlığına sahiplerse bloke teminatlı kredi çekebilirler. Ancak bu durumda teminatlı kredi çekebilmek için kişilerin muhakkak kendilerine ait ev, tarla, arsa gibi mal varlığına sahip olmaları gerekmektedir.

Kredi Notunu Yükseltmek İçin Önemli Stratejiler

Kredi notunu yükseltmek ve tekrar bankacılarla iş birliği kurmak isteyen kişilerin muhakkak bir çok işlemi yapmaları gerekmektedir. Bu işlemler sırasıyla;

  • Kredi kartlarının tamamını iptal etmek
  • Bankaya olan tüm borçları ödemek
  • Uzun bir süre kredi veya kredi kartı başvurusu yapmamak
  • Bankaya olan taksit ödemelerini zamanında yapmak
  • Asgari ücret ödemelerinden kaçınmak

Yukarıda yer alan maddeler kredi notunu tekrar yükseltebilecek en önemli etkenler arasında yer almaktadır. Bu bağlamda kişilerin bu duruma uyması sonucunda tekrar yükselişe geçen bir kredi notuna sahip olabilecekleri gibi herhangi bir sorun yaşamadan bankalar arasında da kredili ürünleri kullanabilecektir.

Sosyal Medyada Varmısın?