KREDİ KARTLARININ PAZARLANMASI

Konu ürün ve hizmet olunca buradaki temel sorunun pazarlama olduğu görülmektedir. Özellikle serbest piyasa ekonomisindeki pazarlama en önemli yerini almış bulunmaktadır. Bankalarda pazarlama konusuna daha çok ağırlık verilerek, sorunlara çözümler üretilerek önem verilmeye başlanılmıştır. Dünya bankacılığına baktığımızda son yıllarda büyük gelişmeler ve ilerlemeler kaydetmiştir. Artık dünya ekonomiside çok farklı müşteri gruplarına odaklanmaya başlamışlardır.

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda küreselleşme hız kazanmış ve bankalar arası rekabet en üst seviyeye ulaşarak fiyat politikası bu rekabette önem kazanmaya başlamıştır. Bankacılık hizmetlerine baktığımızda karışık bir hal aldığını görmekteyiz. Verilmiş olan bu hizmetlerden kaynaklanmış olan risklerinde takip edilmesi zorlaşmaya başlamıştır. Fakat yapılacak olan özenli araştırmalarla hedef kitlenin bulunması bankalara yardımcı olacaktır. Bankalar daha fazla müşteri çekmek ve bankalar aracılığıyla daha fazla alışverişin yapılması için kredi kartı pazarlama çabalarını arttırmışlardır. Vermiş oldukları para puanlar, chip paralar, mil puanları gibi harcadıkça kazan taktikleriyle müşterileri daha çok harcama konusunda teşvik etmektedirler. İnsanların şimdi harca sonra öde mantığı hoşuna giderek çoğu zaman hatalı harcamalar yapmaktadırlar.

Fakat devlet kartlardaki bu harcamalara sınırlama getirerek aşırı ve gereksiz harcamaların önüne geçmeye çalışmaktadır. Plastik paralar alışverişte bizlere kolaylıklar sağlayabilir ama her şeyde olduğu gibi burada da kendimize sınırlandırmalar getirmeliyiz. Kredi kartlarını düşük gelirliden geliri yüksek olan kişilere kadar kullanılmaktadır. Burada zarar göre bireyler olduğu kadar bankacılık sistemidirde.

 

Sosyal Medyada Varmısın?