Kredi Kartları Hata Kodları 05

kredi kartı

Kredi kartı olup da internet üzerinden alışveriş yapmayanımız çok azdır değil mi?. Mağaza mağaza gezmede derdinden kurtarır, oturduğumuz yerden alışveriş yapıp ayağımıza gelmesini sağlarız. Bu tür alışverişlerde o esnada kimi hatalar ile karşılaşabiliriz bunlardan biride pos ekranında görmeyi hiç istemediğimiz ‘red, onaylanmadı 05’ gibi bir hata yazar hemen aklımıza eyvah limitim doldu ya da borcumu ödemeyi unuttum diye korkuya kapılırsınız ancak bu hata bakiye yetersiz hatasından çok farklı bir hata hele ki internetten alışverişi çok kullanan biri iseniz.

Kullandığımız banka kartlarının çoğunun bir limiti vardır hatta günlük limiti, belirlenen limitlerin fazlasını ne çekebilirsiniz ne de alışverişte kullanabilirsiniz. Hatta bazı kartlarda internetten alışveriş yapmanın bile bir sınırı var örneğin; bazı bankalar günlük  3 alışveriş ile sınırlandırabiliyor.

Bu limitler sizin yada banka tarafından belirlenen limitlerdir. Ve bu ikisinin limitini aşmanız mümkün olamıyor ve bu 05  red onaylanmadı hatası ile karşılaşabiliyorsunuz. Ancak bu hata her zaman limitle alakalı olmuyor.

İnternet alışverişi sırasında verilen kredi kartı bilgilerinin yanlışlığı bu hatanın verilmesine sebep oluyor. Alışveriş sırasında istenen cvv kodu, kredi kartının son kullanma tarihi gibi bilgileri yanlış girdiğiniz zaman bu hatayı vermektedir.

Sosyal Medyada Varmısın?