Kredi Kartı Limiti Arttırma Nasıl Yapılır?

kredi kartı

Kredi kartları, her insan için nakit taşıma derdinden kurtulmanın bir anahtarıdır. Fakat bâzı durumlarda kullanıcılar, kredi kartları ile büyük meblağlarda alışveriş yapmak istemektedirler. Elektronik cihazlar, mobilyalar ve eğitim ödemeleri gibi durumlarda kredi kartlarının limitleri büyük bir engel olarak bireylerin karşısına çıkabilmektedir. İşte, bu noktada kullanıcılar kredi kartı limiti arttırma nasıl yapılır sorusuna cevap aramaktadırlar. Esasen bu işlemin birden çok yöntemi bulunmaktadır.

İlk ve en kolay yöntem internet bankacılığınız aracılığıyla limit artırım talebinizi bankanıza iletmenizdir. Böylece oturduğunuz yerden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İkinci kolay yöntem olarak da telefon bankacılığını gösterebiliriz. İlgili bankanın müşteri hizmetlerini arayarak, kredi kartınız için limit arttırma talebinde bulunabilirsiniz. Üçüncü alternatif bir yol ise bankaların ATM ya da VTM yani görüntülü işlem merkezleridir (GİM). Bu cihazlardan da ilgili menüleri takip ederek kolayca limit artırım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Son olarak da, bankanızın herhangi bir şubesine uğrayarak bu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi kartı limit arttırma işlemleri her zaman için gerçekleşmeyebilir. Bankalar, burada sizin geçmiş dönem ödemelerinizi incelemektedirler. Ayrıca gelir ve gider dengeniz de bu konuda önemli bir kıstastır. Tüm bunların yanında bankalara, yine aynı yöntemleri kullanarak düzenli limit artışı talebinde bulunabilirsiniz. Böylece, sizin herhangi bir talebiniz olmasa dahi bankanın uygun gördüğü durumlarda kredi kartınızın limiti arttırılacaktır. Fakat bu gibi durumda, kartınızın kontrolünü kaybedeceğinizi de bildirmekte fayda vardır.

Kredi Kartı Limiti Nasıl Yükseltilir

Kredi kartı limiti sizin ile bankanız aranızda kurduğunuz ticari ilişkinin yasal olarak beyan etmiş olduğunuz geliriniz, mal varlığınız ve mesleğiniz ile bağlantılı aranıza koyduğunuz bir sınır gibidir. Alışverişlerinizi, fatura ödemelerinizi nakit para çekme işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz toplamı belirlenmiş bir havuz gibidir. Bankalar size bu sınırı verirken tüm mal varlığınızı ve gelirinizi göz önünde tutarak orantılı limitler ve sınırlar belirlemiş olsalar bile bazı durumlarda daha az limitler ile işlerinizin aksamasına yol açabiliyorlar veya daha fazla limite sahip olmak isteyebiliyorsunuz. Bir bankadan iki farklı kredi kartı çıkartarak limitinizi arttırma gibi bir fikir başlarda cazip gelse bile ülkemizde uygulanan kanunlar gereği iki kartı birleştirerek tek borç haline getirmektedir.

Kredi Kartı Limiti Nasıl Arttırılır

Eski kanunlara göre bankalar tüketicinin limitlerini kendileri belirleyip arttırmak için uğraşırken şu an yeni çıkan kanunlar ve yasalar gereği çoğu banka sadece sizin verdiğiniz talimat doğrultusunda arttırabilmektedirler. Çalıştığınız banka sizin kredi kartı limitinize dokunmuyorsa başvuru yaparak limit arttırmak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Maaş ve gelir beyanınızı belgeleyerek bankanıza gitmeniz yeterli. Online bankacılık işlemleri ile limit arttırma gibi ciddi işlemleri yapmanıza imkan pek tanınmıyor. Zaman probleminiz varsa mal varlığınızı belirten, maaşınızı gelir kaynaklarınızı bildiren tekrar alınmış güncel belgelerinizi bankanıza faks olarak göndererek bu sorunu çözebilirsiniz. Faksınızı gönderdikten sonra gönderdiğinize dair bir teyit amaçlı telefon açmanız yeterli olacaktır.

Sosyal Medyada Varmısın?