Kredi Kartı Kaybolunca Ne Yapılmalı

Gün içinde cüzdanınızda her nereye giderseniz gidin yanınızda taşıdığınız kredi kartınız bir şekilde dalgınlığınıza geldiği zaman kaybolabilir, unutabilirsiniz en kötü senaryo ile cüzdanınızı kaybedebilirsiniz veya başınıza kötü bir durum gelerek tüm bunları çaldırabilirsiniz. İstatistiklere bakıldığı zaman her gün binlerce insan kayıp ve çalıntı kredi kartı ihbarında bulunarak bankalarından yardım talep etmekteler. Başınıza bu tür bir olay geldiği zaman soğuk kanlı davranarak hemen size en yakın banka şubenize ulaşmanız veya telefon bankacılık hizmetini kullanarak (üyeliğiniz varsa online bankacılık sistemi ile de halledebilirsiniz) kredi kartınızı iptal ettirmeniz gerekiyor.  Riski azaltmak için çok sık kullanmadığınız kredi kartlarınız varsa evinizde güvenli bir yerde tutmanızı tavsiye ediyoruz.

Çalıntı ve Kayıp Kredi Kartı ile Yapılan Harcamalar

Kredi kartınızı kaybettiniz veya çaldırdınız hızlı bir şekilde anlaşmalı olduğunuz banka ile iletişime geçtiniz fakat kısa süre içinde hesabınızda yüklü miktarda size ait olmayan harcamalar yapıldığını görüyorsunuz. Yeni kanunlar ve anlaşmalar gereği kaybolmuş veya çalınmış kart ihbarınızı bildirdikten 24 saat önceki zaman dilimi içinde sizin tarafınızdan yapılmamış bir harcama varsa bu harcamaları ödemekle yükümlü değilsiniz. Yapılan harcama boyutu ne olursa olsun sizing Ödemeniz gereken bedel sadece 150 TL ile sınırlı kalacaktır.

Geri kalan ödemeyi bankanız üstlenerek sizin yerinize gerçekleştiriyor. Müşteri hizmetlerini arayarak kayıp veya çalıntı kart sigortası yaptırmanız 150 TL ödemeden de kurtulmanız için başka bir seçenek.

Sosyal Medyada Varmısın?