Kredi Kartı Başvurum Neden Onaylanmıyor

Bankalardan kredi alma koşulları için geçerli olan durumlar, bankalardan kredi kartı almak için de geçerlidir. Bankalar kredi başvurularınızı onaylamıyorsa, yüksek ihtimalle kredi kartı başvurularınızı da onaylamayacaklardır. Kredi kartı başvurum neden onaylanmıyor diye düşündüğünüzde, aklınıza gelecek ilk cevap, kredi notu düşüklüğü olmalıdır. Kredi notu nedir, kredi notu nasıl yükseltilir.

Kredi notu ile ilgili artık hemen hemen herkesşn az ya da çok bilgi sahibi olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Ancak, yine de ilk kez bankalar ile çalışmayı düşünen kişiler için, kredi notu nedir kısaca açıklayalım. Kredi notu, 18 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı için taban puandan belirlenen, finansal karne raporudur. Bu puanlamalar 0 ila 1900 arasında yapılmaktadır. Fatura ödemelerinizden bankadaki paralarınıza, kredi kartı kullanımında aldığınız maaşa ve hatta paranızı nasıl kullandığınızın kaydına bakılarak hesaplanan bir puanlama sistemi. Bu puanlamalar da hiçbir banka tarafından değişmemektedir. Bir kişiye ait kredi notu, her banka için aynıdır. Bu sebeple bir bankadan kredi alamazsanız, diğer bankalardan da kredi alamazsınız. Ayrıca, bir bankadan kredi almadığınızda, kredi notunuzda düşme yaşanılır. Bu yüzden kredi notunuzu yükseltmeden sürekli kredi başvurusu yapmak, size dezavantaj olacaktır.

Kredi kartı başvurum neden onaylanmıyor dediğiniz nokta da devreye kredi notu puanınız girer. Kredi notunuzu yükseltmeden, kredi alamadığınız gibi, kredi kartı almanız da oldukça zor olcaktır. Kredi kartlarını, krediden ayıran tek nokta ise, maaş ödemesi aldığınız banka size büyük ihtimalle kredi kartı gönderecektir. Fakat, kredi kartı ya da kredi borcunuz varsa, bir iş yerinde sigortalı çalışmıyorsanız, kredi sicil kaydınız bozuksa, hiçbir bankadan (maaş ödemesi aldığınız banka da dahil olmak üzere) kredi ya da kredi kartı alamazsınız. Bu yüzden öncelikli olarak, borçlarınızı ödemelisiniz ki, tekrar borç alabilirsiniz.

Aslına bakıldığında kredi notu ortalamasının en basit mantığı budur. Aldığınız borcu ödemeden, kimse size yeniden borç vermez. Kredi notunu yükseltmenin en kolay yolu, borçlarınızı düzenli ve hızlı bir şekilde ödemektir. Yatırım yapmaya başladığınız andan itibaren de kredi puanınızın yükseliş hızı artar.

Sosyal Medyada Varmısın?