İpotekli Nakit Krediler

ipotekli-kredi

Kısa vadeli acil ihtiyaçlarımız için tutarlar düşük olabildiği için bankalardan çekeceğimiz ihtiyaç kredileri ile bu ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Yüksek limitlerde nakde ihtiyacımız olduğunda ve daha uzun vadelerde geri ödemesini yapabileceğimiz ihtiyaçlarımızı karşılamak için ipotekli nakit krediler bir seçenek olabilirler.

İpotekli nakit krediler bankaların müşterilerin ihtiyacını karşılamak için daha uzun vadeli ve daha düşük faiz oranlı ihtiyaç kredileridir. Bankanın sizden istediği şey size veya bir yakınınıza ait olan herhangi bir gayrimenkulu yada aracı ipotek altına almaktır. Eğer gayrimenkul size aitse başvuru sırasında hiçbir kredi masrafı da ödemiyorsunuz. Kredi vadesi bitene kadar yani en son kredi taksitinizi ödeyene kadar banka gayri menkülü ipotek altında tutarak bir anlamda geri ödeme noktasında kendisini güvene almış oluyor. Çünkü borcunuzu ödeyememe durumunda banka, ipotekli olan mülke el koyarak satışa çıkartarak kredisini kurtarmaya çalışacaktır. İpotek altına alınan gayri menkül değerinin %75-%80 ‘ine kadarlık kısım için kredinizi kullanabilirsiniz. Genellikle bu tarz kredilerde kefil talep edilmemektedir.

İPOTEK KARŞILIĞI NAKİT İHTİYAÇ KREDİSİ

İpotekli kredilere şöyle bir göz atacak olursak :

*Garanti Bankası: İpotekli mülkün en fazla %50’sine kadar kredi vermektedir. Kredi faiz oranı %1.34, kredi vadesi 36 ay. Kredi başvurusu banka şubesinden yapıldıktan sonra ipotek altına alınacak  mülk eksper tarafından raporlanır ve daha sonra kredi kullanıma açılır.

*İş Bankası: İpotekli hazır kredi denilen kredinin faiz oranı %1.40, kredi vadesi 60 ay. İpotek gösterilen mülkün %100 değerine kadar kredi kullanılabilir.

*Akbank: İpotekli kredi de toplam kredi tutarı enfazla 25 bin TL, vade 36 ay ve faiz oranı %1.25’dir. Bu krediyi çekecek kişinin aylık kredi ödemesi tutarı en fazla  aylık gelirinin yarısı kadar olmalıdır.

*Vakıfbank: İpotekli krediyi  2 alternatiflidir: Araç ipoteği ve arsa ipoteği. İpotek tutarının %75’i kadarlık kısım için kredi çekilebilirken arsa ipoteğinde vade süresi 36 ay,araç ipoteğinde vade süresi 48 aydır.

*Ziraat Bankası: İpotekli kredi almak için gösterilen gayri menkülün iş yeri veya ev olması zorunluluğu vardır. İpotek oranının en fazla %75’i oranında kredi çekilebilir. Vade 36 ay ‘dır. Bazı durumlarda ek teminatlarda istenmektedir. Ayrıca imarlı arsayı da ipotek göstererek %50’si kadarlık kısım için kredi kullanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Varmısın?