İhtiyaç Kredisi Neye Göre Verilir

Günümüzde bankalar tarafından müşterilerine verilen birçok kredi türü bulunmaktadır. Bu krediler özelliklerine, kullanım türlerine ve amaçlarına göre çeşitlilik göstermektedir. En popüler olanları ise farklı isimlerle adlandırılsa da ihtiyaç kredisi adı altındaki kredilerdir. Bu kredi türü, acil nakit ihtiyaçlarında ticari gaye taşımayan harcamalar için kullanılabilen bir kredidir. Hemen her banka tarafından verilen bu krediler, genel itibariyle üç aydan başlayarak altmış aya kadar vadelendirilebilmektedir. Uygun faiz oranları nedeniyle, ülkemizde en sık başvurulan kredi bu ihtiyaç kredileridir.

Kullanıcılar bu krediye başvurarak evlilik kredisi, eğitim kredisi, tatil kredisi veya sağlık kredisi gibi amaçlarını yerine getirebilmektedirler. Bu tür krediler kullanıcının isteğine göre Türk Lirası para biriminde ya da döviz kurunda verilebilmektedir. Ayrıca geri ödeme planına göre de sabit faizli ve değişken faizli seçenekleri tercih edilebilir.

Kullanıcıların bu kredi türünde kafalarını kurcalayan en büyük soru ise ihtiyaç kredisi neye göre verilir problemidir. Bankalar bu soruyu, çeşitli kıstaslar ile belirlemişlerdir. İşte o kıstaslar:

  • Kredi çekerken çalışmakta olduğunuz işyerinde en az altı ay çalışmanız önemli bir kıstastır. Ancak bu iş yerine altı aydan kısa süre önce girdiyseniz ve daha önce çalıştığınız daha uzun süreli bir iş yeri varsa, kredi başvurularınızda muhakkak bu bilgiyi bildirmelisiniz.
  • Başvurularınız esnasında herhangi bir borcunuz banka tarafından tespit edilirse, kredi başvurunuz menfi sonuçlanabilmektedir. Kredi kartı borcunuz da buna dâhildir.
  • Daha önceden tarafınıza uygulamış olan idari takip ya da yasal takip de tüketiciler için olumsuz bir sonuç doğurabilmektedir
  • Kredi kartı borcunun ödenme durumu da, bankaların dikkate aldığı önemli bir husus olarak kayda geçmektedir.
Sosyal Medyada Varmısın?