Haciz Nasıl Kaldırılır

Haciz kaldırma: Bireyin borçlu olduğu takdirde sahip olduğu birikimi ve malları üzerinde icra müdürleri tarafından koyulmakta olan hacizi çeşitli yöntemler dahilinde kaldırmanın yöntemleri vardır. İlk olarak sorumlu tutulduğunuz borcun tamamının ödenmesi durumunda içinde bulunmuş olduğunuz haciz kaldırılır.

Borçlu kişinin veya borcu tahsil etmek isteyen alacaklı kişinin talebi üzerine de haciz kaldırılabilmektedir. İşleme koyulmuş olan haciz dosyaları alacak sahibi kişinin gerekli kanuni işlemleri yapmaması durumunda haciz memuruna başvuru yapılarak, itiraz hakkınızı kullanıp hacizin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Haciz düşmesine yol açan bu tür durumlar ödeme yapmanıza gerek kalmadan hacizin ortadan kalkmasına yol açar. Haczin tarafınıza usulsuz bir şekilde kanunlara aykırı olarak gerçekleştiğini düşünüyorsanız yine söz konusu duruma itiraz etme hakkınızı kullanarak haci durumunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Neler Haczedilemez?

İcra kanunları doğrultusunda 2003 tarihinde köklü değişikliklere gidilmiştir. Bu yapılan kanuni değişiklikler doğrultusunda artık ev hacizlerinde uygulanmaya başlanmış belli başlı bir takım kısıtlamalar vardır. Eşyalarınızın para, antika, altın gibi maddi olarak yüksek değere sahip olanlar dışında aile fertlerinin hayatını sürdürebilmesi için olmazsa olmaz demir baş eşyalara sadece 1’den fazla olduğu durumlarda haciz koyabilmektedir. Bu durumda bulaşık makinesi gibi evinizde sadece 1 adet bulundurduğunuz beyaz eşyanızı haciz koyulamaz yalnızca bu tür eşyalardan 2 adet sahip olursanız 1 tanesini haciz edebilirler.

Sosyal Medyada Varmısın?