Garanti Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Bankalarda bulunan döviz hesapları da, diğer Türk Lirası bazında açılan vadeli ya da vadesiz hesaplar gibidir. Bankadan vadesiz döviz hesabı açtırmak istediğinizde, kimliğiniz ile banka şubesine gitmeniz yeter ki olacaktır. Vadesiz diğer tüm hesaplarda olduğu gibi, döviz hesaplarında da, paranızı dilediğiniz zaman çekebilir ya da banka havale ve de eft gibi işlemlerde dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Vadesiz hesaba para yatırmanızın en büyük rahatlığı, güvenliktir. Hırsızlara, yangına karşı paranızı, yani birikimlerinizi güvence altına alırsınız. Aynı zamanda, havale, eft, fatura ödeme, yatırım yapma gibi işlemlerinizi de internet üzerinden yapabildiğiniz için, her seferinde banka şubesine gitme yükünden kurtulursunuz.

Garanti vadeli döviz hesabı nasıl açılır?

garanti-giris
garanti-giris

Bankada herhangi bir hesabınız bulunuyorsa, banka şubelerine kimliğiniz ile birlikte gitmenize gerek kalmadan, internet üzerinden, dilediğiniz yerde ve de dilediğiniz saatte vadeli ya da vadesiz hesap açabilirsiniz. Ancak, döviz hesaplarında durum biraz daha farklı. Bunun nedeni döviz hesaplarında asıl olarak, hesap limitleri bulunmakta. Yani Garanti Bankasından vadeli bir döviz hesabı açtırmak istediğinizde bunun için, hesap açtırma sırasında belli bir minimum limitte hesabınıza para yatırmanız gerekmektedir. Döviz hesabı açtırma alt limiti ile bilgiyi, Garanti Bankası banka şubelerinden öğrenebilirsiniz.

Vadeli döviz hesabı Garanti size ne gibi faydalar sağlar. Öncelikli olarak, ani kur değişimlerinden minimum seviyede etkilenmenizi sağlar. Bunun yanı sıra, evinizde güvensiz olarak para saklama yükünden sizi kurtarır. İnternet üzerinden işlem yapabilmek kolaylığı sayesinde, her defasına bankaya gitmenize ya da işlem yapmak için sürekli yanınızda para taşımanıza gerek kalmaz. Diğer taraftan da, vadeli hesaplarda olduğu gibi, vade süresi boyunca, mevcut birikiminizin üzerine, birikim eklemenize yardımcı olur. Paranız üzerinde, vade süresi boyunca faiz alabilirsiniz.

Garanti Vadeli Hesap Şikayet

Vadeli hesaplardaki tek sıkıntı, vade süresinden önce, paranın çekilmek istenmesidir. Bazı vade kampanyalarında paranızı vade süresi dolmadan bozduramıyor olmanızın yanı sıra, bazılar da da bozdurduğunuzda hiçbir kazancınız olmayacaktır. Bu da zamanınızı boşa harcamanıza neden olur. Garanti Bankası vadeli hesap bilgileri için müşteri temsilcilerinden bilgi alabilirsiniz.

Sosyal Medyada Varmısın?