En Uygun Faizle Konut Kredisi Veren Bankalar

Yaşam hayatı içerisinde olan ve bir müddet kiracı olarak yaşam hayatına devam eden kişilerin sürekli gelişen kampanyalara bağlı olarak fikir değiştirdiği ve bu kulvarda şartların hafif olmasından ötürü konut kredisi çekmek istediği görülmektedir. Burada ki en büyük etken muazzam olan şartların yanında ödeme planlarının hem uygun olması hem de verilen kredi türünde ki vade sayısının 120 ay olmasıyla birlikte kişilerin kira öder gibi, ev sahibi olmalarında ki en büyük yararın görülmesidir. Sonuç itibariyle yaşam hayatı içerisinde,herkesin muhakkak bir ev sahibi olması gerekiyor. Kiraların yüksek olmasıyla birlikte kişiler ev kredisi alamayacağını düşünerek ev sahibi olanlara sürekli kazandırmaya devam ediyor. Bu fikirlerin tamamen değişmesi ve kişilerin kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayan birden çok özel sektörde yer alan bankalar görülmektedir.

En Uygun Konut Kredisi Nasıl Alınır

Büyük yerleşim alanlarında, büyük şehirlerde ev almak gün geçtikçe kalabalıklaşan ve pahalılaşan düzen ile birlikte doğru orantılı olarak giderek zorlaşmakta. Çoğu insan için hayal gibi gelen konut sahibi olma fikirleri için yaygın olarak kullanılan konut kredisi çözüm önerileri ile başarıya ulaşmakta mal sahibi olmak isteyenler için yeni bir umut olmakta. Uzun vadeli yüksek faiz oranlarıyla dahi olsa kabul edip alacağınız bu konut kredisi ilerde size bir çok sıkıntı olarak geriye dönebilir bu yüzden en ucuz en uygun konut kredisini almanız gerekmektedir.

Nasıl Seçilir?

Konut satın alırken krediden başka bir çareniz olmadığını düşünüyorsanız imkanlarınız buna elverişli diğer seçenekler size korkutuyorsa hayatınızın en kritik kararlarından birini alırken seçici olup acele etmemelisiniz. Kıt kanaat geçindiğiniz maaşınız ile o zamanın şartlarına uygun fiyatlı bir evi kredi çekerek satın alır daha sonra yüksek meblağlara satarım ve kar ederim düşüncesi ile yaklaşmamanız gerekmektedir. Size en uygun olduğunu düşündüğünüz yaşamak istediğiniz evi alma düşüncesiyle yola çıktıktan sonra konut kredisine başvurmanız daha sağlıklı olacaktır. Konut kredisi seçerken kredi kartı işlemleriniz ve alışverişlerinizde yaptığınız faiz oranlarını kontrol etmek bir işinize yaramayacaktır çünkü burada işin içinde gizli maliyet denilen ödemeler faizin yerini almış olmaktadır. Seçim yaparken gizli maliyetleri iyi araştırarak konut kredinizin ödemesi ile birlikte toplamda ne kadar ödeyeceğinizi iyi hesaplayarak ilerleyin.

Son zamanlarda en önemli vaatler arasında yer alan bankacılık kredisinde ki vurgular tamamen devlet destekli konut kredilerin veriliyor olmasından ibarettir. Devlet destekli kredilerin tamamını sıfır faiz oranıyla oluşmaktadır. Normal bankalardan sıfır faiz oranıyla ilgili krediyi çekebilmek tamamen imkansız bir durumdur. Sosyal devletin getirmiş olduğu vaatler arasında kişilerin yapabilecekleri konut kredisi tamamen bulundukları bölgede yer alan TOKİ binaları üzerinden oluşması gerekmektedir. İlgili konut kredisini farklı bir ev almak için kullanmanız mümkün olmayacağı gibi tamamen kentsel dönüşüm projesinden elde edilen TOKİ yapılandırmaları üzerinden konut kredisi alabilmeniz mümkün olacaktır. Tamamen bir site havası veren ve ilgili alt yapının en ufak masraftan kaçınılmadan yapılmış olması ilgili kişilerin eksiksiz bir yaşam alanına sahip olmasını sağlamaktadır.

TOKİ’de yaşamını sürdürmek istemeyen ve farklı bir ev almaya karar vermiş kişilerin yapabilecekleri tek şey özel sektörde yer alan bankalardan konut kredisi çekmeleri gerekmektedir. Özel sektörde yer alan bankalardan kredi çekebilmek için muhakkak kredi notunuzun iyi seviyelerde olması ve aynı zamanda krediyi karşılayabilecek kadar mali gelir durumunuzun olması gerekir. Akabinde bu özel sektör içerisinde yer alan popüler bankacılık içerisinde herhangi bir şekilde kredi çekebilmeniz veya kredi alabilmeniz mümkün olmayacaktır. İlgili kredilerin verilmesi konusunda ki bankacılık geçmişi durumu oldukça önem arz edecektir. Bu sebeple bankacılık geçmişinde problem olan kişilerin konut kredisi alabilmesi mümkün olmayacağı gibi bu kişilerin konut kredisi başvurusundan önce derhal bankacılık geçmişlerinde yer alan sıkıntıları bir nebze gidermeleri gerekmektedir.

KİRA ÖDER GİBİ KONUT KREDİSİ ALMAK

Ev sahibi olmak herkesin hayalidir. Ama günümüzde ev almak kolay bir iş değildir. Özelliklede aldığımız maaş kısıtlıysa ve bir yandan kira ödeyip bir yandan da ev almak için para biriktirmek bütçeleri fazlasıyla zorlayacaktır. Bu konuda bankalar devreye girerek birçok vatandaşa ev kredisi vererek daha rahat bir şekilde ev almalarını kolaylaştırmaya çalışmaktadır. Maaşlarını fazla zorlamayacak şekilde kredilerine taksit yaptırarak kendi evlerinin sahibi olabilirler. Banka konut kredisi verirken maaş bordrosunun yanında kişilerin almak istedikleri evin maliyetini sormaktadırlar. Bazı bankalar kefil isterken bazı bankalar ise kefil istememektedir. Çekmiş olduğunuz krediyi ne kadar zamanda ödeye bileceğinizi ve kaç taksit yaptırmak istediğinizi önceden hesaplayarak bankaya gidildiğinde daha rahat edersiniz.

Bankaların uygulamış oldukları faizlere baktığımızda; Yapı Kredi % 0,59 faiz oranıyla minimum vade 12 ay maksimum vade 120 aydır. Garanti Bankası % 0,61 faizle minimum vade 3 ay maksimum vade 240 aydır. Finans Bankın ev kredisi % 0,88 faizle 1 ay ile 180 ay arasında değişiklik göstermektedir. Ziraat Bankasının ise % 0,89 faiz oranıyla 3 ay ve 120 ay arasındadır. Halk Bankasının faiz oranı % 0,92 vadeleri ise 3 ay ve 180 ay arasında değişir. Vakıf Bankasının ise % 0,94 faizle 3 ay ve 120 ay arasında vade süreleri vardır. İş Bankasının % 0,96 faizle 3 ay ve 120 ay vade süresi bulunmaktadır. Akbankın ise % 1,03 faizle 3 ay 300 ay arasında değişmektedir. Garanti Bankasının % 1,24 faizle minimum faizi 3 ay maksimum faizi 240 ay şeklindedir.

Sosyal Medyada Varmısın?