Emekli Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Herhangi bir kurumdan emekli olan Türk vatandaşlarının, bankalardan kredi çekme olanakları bulunmaktadır. Ancak bu olanak, her bankaya göre değişkenlik gösteren bir yaş sınırı ile sınırlandırılmıştır. Bankalar, kredi başvurusunda bulunan emekliler için en fazla 65 ya da 75 yaş arası bir sınır belirlemişlerdir. Bu sınırlar dâhilinde birçok banka, emekli bireylere kredi kullanma hakkını tanımaktadır.

Peki, emekli ne kadar kredi çekebilir? Bu sorunun cevabı da bankalara göre değişiklik gösterdiğinden, dilerseniz örnekler ile konuyu açıklamaya çalışalım:

Vakıfbank’ın PTT ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde emekliler, 20.000 TL’ye kadar 36 aya varan vade seçenekleri ile kredi çekebilmektedirler. Ziraat Bankası, emekli maaşınızın on beş katına kadar kredi kullanmanıza müsaade etmektedir. Bu banka, kredi ödemelerinizi maaş döneminize ya da sıklığınıza göre ayarlayarak kolay bir geri ödeme planı çıkartmaktadır. Türkiye İş Bankası ise, üç ayda bir ödeme fırsatı ile emeklilere özel 15.000 TL’ye kadar kredi vermektedir. Aynı şekilde Garanti Bankası da, üç ayda bir ödeme seçeneği ile emekliler için 30.000 TL’ye kadar kredi kullanımını desteklemektedir. ING Bank’ta da, 95 TL kredi tahsis ücreti alınarak emeklilere 15.000 TL kredi verilmektedir. Bu kredinin sigortasız olduğunu da belirtmek gerekir. Finansbank ise, emekli maaşınızın 10 katına kadar kredi kullanmanıza müsaade etmektedir. Tüm bu bankalar, emekliler için muhtelif kampanyalar da düzenlemektedir.

Sosyal Medyada Varmısın?