Düzensiz Ödemeden Dolayı Kredi Alamıyorum

Bankalara olan kredi kartı veya kredi ödemelerinizi zamanında yapmanız çok önemlidir. Çünkü bu ödeme alışkanlıklarınız kredi notunuzu belirlemektedir. Eğer  ödemelerinizde düzensizlik yaşıyorsanız, kredi notunuzda düşme olmaktadır. Bu da sizin bankalar nezdinde sicilinizin kirlenmesi demektir.   Bankalardan kredi çekebilmeniz için kredi notunuz çok önemlidir. Çünkü banka sizin kredi notunuzdan ödemelerinizin düzenli olup olmadığını anlamaktadır. Eğer kredi notunuz ödemelerinizden dolayı düşüşe uğramış ise, banka size kredi vermeyi kabul etmez.

Ödeme zorluğu çekebileceğinizi düşünür. Hiç kredi notu oluşmamış ile ödemelerinden dolayı kredi notu düşmüş kişiler farklıdır. Eğer hiç bankalar ile çalışmamışsanız, doğal olarak kredi notunuz oluşmamıştır. Bu nedenle kredi talebinde bulunmadan önce, herhangi bir bankadan kredi kartı alıp kullanmanız gerekecektir. Kullandığınız kredi kartınızın ödemelerini düzenli yapmanız da önemlidir. Bu sizin kredi notunuzun oluşmasına ve yükselmesine sebep olacaktır. Ancak bir süre sonra kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Düzensiz ödemeden dolay kara listeye düştüm

Tüm bankaların kullanmış oldukları ortak bir sistem vardır. Bu sistemde tüm kişilerin diğer bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları gözükmektedir. Bu nedenle borcunuz da yaşadığınız aksatmalar yüzünden, diğer bankalara da kredi başvurusunda bulunduğunuz zaman, sizinle ilgili tüm ödeme aksaklıklarınız gözükmektedir. Bundan dolayı başka bir bankadan kredi başvurusunda onaylanmamaktadır. Ama tek bir çözüm vardır. Ödeme alışkanlıklarınızı düzene koymaktır. Üç, beş ay sonra tekrardan kredi notunuz düzene girmiş ödemeleriniz sayesinde yükselmeye başlayacaktır. Tekrardan kredi başvurusunda bulunursanız, onaylanması konusunda daha şanslı olabilirsiniz.

Düzensiz ödemeden dolayı kredi çekemiyorum

Kredi notunuzun ne kadar olduğunu Findeks ten öğrenebilirsiniz. Findeks e üye olmak ücretsizdir. Üye olduktan sonra 9 TL karşılığında kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Kredi notunuz tüm ayrıntıları ile birlikte iletişim bilgilerinize gönderilmektedir. Eğer kredi notunuz 1500 ve üzeri ise, bankalardan kredi kullanmanız büyük olasılıktır. Ama daha düşük ise, bankalara başvuruda bulunduğunuz krediniz red kararı alabilir.

Düzensiz ödemeden dolayı Sicilim Bozuk

Bu nedenle kredi notunuzu kredi başvurusunda bulunmadan önce bilmeniz sizin yararınıza olabilir. Red kararı almış bir krediniz olduğunda bir başka bankadan başvurduğunuz zaman o banka neden red kararı almış diye daha fazla araştırma yapacaktır. Bunun olmaması için yüksek kredi notunuz ile birlikte kredi başvurusunda bulunmalısınız.

Sosyal Medyada Varmısın?