Devlet Destekli Evlilik Kredisi Şartları 2018

evlilik-kredisi

Evlenmek isteyen gençlere n büyük kolaylığı sağlamakta olan devletimizin sunmakta olduğu olanaklardan biri de evlilik kredisidir. Düğün yapmak için para biriktirmek isteyen kişilere çözüm olanağı sunmakta olan bu devlet destekli evlilik kredisinin şartları ise şu şekilde olmaktadır:

  1. Söz konusu olan bu evlenme ödeneği 2016 yılı itibari başlamış olup 2017 yılında da devam edecektir,
  2. Evlenecek olan çiftten her ikisinin bu olanaktan faydalanma şansı bulunmaktadır,
  3. Bu hizmetin yürütülmesi için aracılık eden yer Ziraat Bankası’dır. Çiftler söz konusu olan bu bankaya başvuru yapmak sureti ile kişi başı 5 bin Türk Lirası olmak üzere toplamda 10 bin Türk Lirası alabilmektedirler ve söz konusu olan bu hizmetten yalnızca bir kere faydalanma hakları bulunmaktadır.
  4. Bu olanaktan faydalanmak istemekte olan çiftlerin Ziraat Bankası üzerinden çeyiz hesabı açtırmaları ve üç yıl boyunca bu hesaba en az 105 Türk Lirası en çok da 10 bin Türk Lirası yatırmaları gerekmektedir.
  5. Bahsi geçmekte olan bu ödemeler yapmak için isterlerse aylık periyotları takip etme olanakları bulunmakta olan çiftlerin bir diğer ödeme alternatifi ise üç aylık periyotlar dahilinde para yatırma sürecidir.
  6. Eğer bu çeyiz hesabına otuz altı ay boyunca ödeme yapılır ise devletin vereceği destek ödemesinin tutarı 4 bin 223 Türk Lirası olacak, kırk sekiz aylık ödeme süreçlerinde ise 4 bin 750 Türk Lirası olacaktır.
  7. Ancak anlatılan bu zaman dilimleri haricinde daha erken çıkma talebinde bulunur isek söz konusu olan devlet katkısında faydalanma olanağımız bulunmamaktadır.
  8. Sistemde kırk sekiz aydan daha fazla sürede kalan ve söz konusu olan ödemelerini de düzenli bir şekilde yapmakta olan kişilerin kır sekiz ve elli dokuz ay aralığında bulunanlar için yapılmakta olan ödemeler 4 bin 751 Türk Lirası olacaktır.
  9. Söz konusu olan bu devlet destekli evlilik kredisi hizmetinde asıl olarak belirlenmiş ve aynı zamanda olabilecek en uzun süre olan altmış ayı dolduran kişiler için yapılacak olan ödeme on beş bindir.

Sosyal Medyada Varmısın?