Denizbank Hayvancılık Kredisi

Eskiden beri süre gelen hayvancılık bizim atalarımızın mesleklerindendir. Kümes hayvancılığı, küçükbaş hayvancılık  ve büyükbaş olmak üzere üç bölüme ayrılır. Bir çok bankada artık “hayvancılık kredisi” vererek hayvancılık mesleğine destek olmakta.

Size özellikle devletin hayvancılığa verdiği destekten bahsetmek isterim.Devlet yerli hayvancılığı arttırmak için bankalar tarafından hayvan üreticilerine kredi desteğinde bulunuyor.Bu kredi desteği ne demek derseniz Deniz bank bu işlemleri gayet iyi bir şekilde destekliyor.

Birkaç örnek vermek gerekirse

~Küçükbaş hayvancılıkta: Koyun yetiştiriciliği yapan Kişiler en az 50 koyun olması gerekiyor.

Dağ keçisinde ise sınır 25 olarak belirlenmiş.

~Büyükbaş Hayvancılıkta: 10 tane  ve üzeri büyükbaş Ve manda yetiştiriciliğinde veriliyor.

~Kümes hayvancılıkta: Damızlık ve etlik piliçte 10000 adet ve hindi yetiştiriciliğinde 5000 adettir bu tutar.Bunlar size verdiğim bir kaç örnektir.Bu kurallara uyan yetiştiricilere bankalar hayvancılıkla ilgili kredi verilmektedir.  Peki Denizbank bu yolda nasıl işleyiş izliyor onu bilmemiz gerekiyor.

Süt hayvancılığı yapan üreticilerin ve tarımsal işletmelerin,  faaliyet giderlerini düşürmeye ve  gelirlerini artırmaya yönelik  yapacakları yatırımların finansmanı amacıyla 60 aya varan taksit  imkanı ile tahsis edilen bir kredi türüdür. Kredi kullanımı %75’idir.

Denizbank Süt Hayvanı Alımı Kredisi; Süt hayvancılığı ile uğraşan tarımsal işletmelerin ve üreticilerin damızlık süt sığırı alımı için ihtiyaç duydukları kredi  ihtiyacını karşılamayı hedefliyor  ve bu amaç gerçekten hayvancılık sektörüne yatırımları arttıracağını düşünüyorum. Süt Hayvancılığı Alım Kredisini, 60 aya varan vade imkanı ile kullanabilirsiniz. Kredi kullanım oranı hepsinde olduğu gibi bunda da azami %75’idir.

Besi Hayvanı Alımı için Krediler; Besi Hayvancılığı yapan tarımsal işletmelerin ve üreticilerin besi sığırı alımı için gereksinim duydukları kredi ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Besi Hayvancılığı Alım Kredisini, 6 ayda bir ödemeli ve azami 12 ay taksitli  olarak kullanabilirsiniz. Kredi kullanım türünde de yine %75’idir.

Gördüğünüz üzere Deniz bank hayvan yetişticiliğine büyük katkıda sağlamak amacıyla uzun aralıklarla yapacakları ödemeler hayvan yetiştiriciliği yapan kişilere de kolaylık sağlamaktadır.Böylelikle ülkemizde hayvancılık dahada ilerleyecek ve gelişecek hayvancılığa olan yatırımlar artacaktır. Böylelikle sadece kendi besinlerimizi imal etsek ülkemiz için yeterli olacağını düşünüyorum.

Sosyal Medyada Varmısın?