Çiftçilere 100.000 TL Faizsiz Kredi

Sosyal devletin faaliyetleri arasında yer alan ve tamamen çiftçileri ilgilendiren 100.000 TL’ye kadar verilen faizsiz kredinin imkanları ve şartları oldukça kolay görülebilmektedir. Bu imkanlardan yararlanmak isteyen kişilerin sosyal devletin getirmiş olduğu devlet destekli kredileri yakından takip etmesi gerekmektedir. Akabinde yapılacak olan çalışmalara göre elde edilen verilere göre çiftçi kaydı olan kişilerin ilgili krediyi alabilmesi mümkün olacaktır. Faizsiz kredinin verilmesinde ki en büyük amaç kişilerin daha iyi üretim yapabilmesi ve bu kulvarda Türkiye’nin gelişmesi hedeflenmektedir. Herkes için uygun olmasına olanak sağlayan husus kredide herhangi bir faiz oranının olmamasından ibarettir. Bu işi yapan kişiler destek amaçlı kredi başvurusu yaparak en iyi şekilde yararlanmak istemektedirler.

Ziraat bankasından yapılan bu başvuruda istenen bazı evraklar mevcuttur. Kişilerin başvuru öncesinde muhakkak ele alması gereken bazı önemli konular mevcuttur. Bunların idrak edilmesi sonucunda kişiler çok daha iyi kredi çekebilecek ve bu bağlamda istemiş oldukları kredi miktarını elde edebilecektir. Öncelikle kişinin bu konuda çiftçi kaydı belgesi olması ve bu işi vergi mükellefi altında yapıyor olması gerekmektedir. Bu işi yapan kişilerde herhangi bir sorun olmadan başlangıç yapılacağı gibi bu konsept tamamen bu işi yeni yapacak kişileri de ilgilendirmektedir. Bu işi yapmaya karar vermiş ve finans desteği alacak kişilerin muhakkak bankacılık geçmişinde herhangi bir problem olmaması gerekmektedir. Bu şartlara uyan kişilerin en iyi şekilde kredi alabilmesi için öncelikle kredi notu sorgulamasının yaptırılması gerekmektedir. Kredi notu sorgulama değerlerinde çıkacak olan skorlara bağlı olarak devlet bankası kişiye kredi verebilecektir. Bu konuda kredi notu düşük olan bir kişinin kredi alabilmesi mümkün olmayacağından ötürü bu kişilerin herhangi bir başvuru yapabilme şansları da olmayacaktır.

Devlet Destekli Kredi Nasıl Alınır? Başvuru Esnasında Lazım Olan Evraklar?

Gerçek ve tüzel kişilerden oluşan iki ayrı kredi konseptinin doğal olarak farklı seçenek ve alternatifleri vardır. Bu alternatiflerden yararlanabilmek için tüm şartlar aşağıda belirtilmiştir.

Gerçek Kişiler

  • Nüfus cüzdanı
  • Çiftçi Belgesi/ÇKS Belgesi
  • Tarımsal işletmesini tevsik edici belgeler (tapu kaydı, kira kontratı, v.b)
  • Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler
  • Bilanço esasına göre faaliyet gösteren işletmelerden son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu

​​​​​​​​

Tüzel Kişiler

  • Çiftçi Belgesi/ÇKS Belgesi
  • Tüzel kişilik ana sözleşmesinin (varsa değişikliklerin) yayımlandığı Ticaret Sicili Gazetesi
  • Oda kayıt belgesi
  • Vergi levhası
  • Tüzel kişiliği temsile yetkili kişilerin, temsil yetkisine ilişkin kararlar ve noter onaylı imza sirküleri
  • Yeni kurulan tüzel kişilikler için kuruluş ve/veya son yıla ait, diğerlerinde ise en az son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu
  • Tarımsal işletmesini tevsik edici belgeler (tapu kaydı, kira kontratı vb)
  • Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler

Yukarıda yer alan belgelerin tamamına uyulması halinde kişiler istedikleri gibi çiftçi kredisi alabilecek ve 0 faiz oranıyla geri ödeme imkanına sahip olabileceklerdir.

Sosyal Medyada Varmısın?