Çeyiz Hesabı Nasıl Açılır 2018

Devletin destekleme projesi içerisinde yer alan çeyiz hesabı tamamen evlenecek kişiler için bire, bir idealdir. Önem arz eden bir kaç şartların idrak edilmesinden sonra kişiler rahatlıkla çeyiz hesabı açtırarak, birikimlerini yapabilirler. Önemli şartlardan birisi kesinlikle 27 yaşını aşmamak ve bu konuda herhangi bir devlet yardımı almamak olmalıdır. Daha öncesinde devlet yardımlarından yararlanan kişilerin bu uygulamaya dahil olmayacağı resmi gazete ile açıklanmıştır. Seçim sonrasında yapılan vaatlere uygun olan evleneceklere yardım etme politikası altında yapılan bir çok önemli uygulamalardan birisi olan çeyiz hesabına düzenli yatırım yapan kişi tam, tamına 5.000 TL devlet desteği almaktadır. Herhangi bir geri ödeme koşulu olmayan bu proje içerisinde yapmanız gereken sadece belirtilen iki şartlara uyumlu olmanız olacaktır.

Plan içerisinde 3 yıl boyunca düzenli ödemeler yapan bireyler 3. yılın sonunda devlet desteği imkanı doğrultusunda 5.000 TL yardım parası alacaktır. Bu konuda düzenli ödemelerin yapılması tartışılan konular arasında yer almaktadır. Bu bağlamda düzenli ödeme yapmayan kişilerin bu yardımdan istifade edilemeyeceği gibi hiç başlamamaları en doğru kararlardan birisi olacaktır. Her türlü aksiliklerin oluşabileceğinden ötürü bu konuda maksimum 3 ay ödeme yapmama hakkınız bulunuyor. Ancak bundan sonra ki ödemede yani 4. ayda ki olan ödemede toplam 4 aylık olan rakam ödenmediğinde kesinlikle anlaşma fesh edilmiş olacaktır. Bu sebeple ödemelerinizi zamanınızda yapmanız alacağınız 5.000 TL’lik yardım için oldukça iyi bir seçime sebebiyet verecektir.

Daha önce evlenmiş kişilerinde bu konudan yararlanamadığını dile getirelim. Evlenmiş, boşanmış kişiler için uygun olmayan bu çeyiz hesabı tamamen yeni evlenecek ve 27 yaşını geçmemiş olan kişiler için kurgulanmıştır. Bu bağlamda şartlar ve kriterleriniz uyuyorsa Ziraat bankasına giderek ilgili evrakları teslim ederek çeyiz hesabına sahip olabilirsiniz. Hesap açtırmak tamamen ücretsiz olacak ve bu konuda düzenli ödeme yapabilmeniz için size ek hesap kartı verilecektir.

 

Sosyal Medyada Varmısın?