Çek Başvurusu İşlemleri Nasıl Alınır?

Ödeme yapma yöntemlerinden biri olan çek sistemini kullanmakta pek çok kişi bulunmakla beraber bir o kadar kişi de bu uygulamadan faydalanarak çek kullanmak istemektedir. Ancak çek başvurusu işlemi nasıl yapılır bilmeyen kişiler bu konuda nereye başvuru yapacakları ve nasıl hizmet alacakları konusunda bilgi edinmek istemektedir.

Çek Defteri Nereden Alınır?

Bu konuda bize hizmet verecek olan yerler bankalardan başka bir yer değildir. Bu sebeple de eğer çek koçanı almak istiyor isek tercih ettiğimiz herhangi bir bankaya gitmek yeterli olacaktır. Gittiğimiz banka ise ilk aşamada bizimle alakalı olarak bir araştırma yapacak ve çek defteri verme karşılığında bizden teminatlar talep edecektir. Bu teminatların tutarını ise yasalarda belirtildiği üzere alacağımız çek defterinin sayfa sayısı belirlemekte olup her bir sayfa için 700 Türk Lirası tutarında teminat göstermemiz gerekmektedir.

Çek Defteri Almak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Eğer gösterdiğimiz teminatlar kabul edilir ise işlemi başlatmak adına bankaya vermemiz gereken belli başlı evraklar ise şunlar olacaktır:

  1. Nüfus cüzdanı,
  2. İkametgah belgesi ve
  3. Adli sicil kaydıdır.

 

Çek Defteri Veren Bankalar Hangileridir?

  1. Ziraat Bankası,
  2. Halk Banka,
  3. Denizbank,
  4. ING Bank,
  5. Alternatif Bank,
  6. Odeabank,
  7. Akbank,
  8. Vakıf Bankası,
  9. HSBC Bank,
  10. Finans Bank,
  11. İş Bankası,
  12. Pozitif Bank,
  13. Garanti Bankası,
  14. Yapı Kredi Bankası,
  15. Aktifbank,
  16. Şekerbank ve
  17. Türkiye Ekonomi Bankası’dır.

Bu bankaların tümü kendilerine göre belirlemiş oldukları belli başlı şartlar dahilinde çek defteri vermekte olup önemli olan talep edilen tutarda teminat gösterebilmek ve bankanın bizden isteyeceği evrakları eksiksiz bir şekilde ibraz edebilmektir. Çünkü bankalar bilhassa çek defteri verme işlemlerinde güven konusu çok önemsemekle beraber en doğru müşteriye bu hizmeti sunmak isterler.

Sosyal Medyada Varmısın?