Borç Para Veren Tefeciler

Ülkemiz modernleşmeye giderken kişileri de peşlerinde götürmektedir. Modernleşme demek Yen’i moda kıyafetler mobilyalar veya ayakkabılar bunlar gibi birçok örnek size sana bilirim. Harcama demek para demek. Ülkemiz ekonomi şartlarına göre çok iyi bir ülke değil. Fakat bununla birlikte modern çağa ayak uydurmaya çalışıyoruz. Yani açıkcası Kişiler bütçelerini zorluyor Ve bazende oldukça fazla bütçelerinin üstüne çıkabiliyorlar. Bunları yapabilmek için ya bankalara başvuruyorlar ya da kredi kartlarına. Eğer birde size bankalar kredi vermiyor ise ve durumunuz çok sıkışmış ise işte tam burada tefeciler devreye giriyor.

Kendinizi ve harcamalarınızı kontrol altına alamıyor Ve bir süre sonra borç batağına saplanıyorsunuz. Bundan dolayı insanlar bunalıyor Ve çok kişi bu sıkışıklık yüzünden intihar noktasına geliyor.Evet bazıları maalesef ki canına kıyıyor. Bazıları ise etrafta bir çözüm arıyor Ve bu çözümlerden biride pusuya yatmış tefeciler. Kişiler bu kişilere internet üzerinden ulaşabilecekleri gibi  araştırmalar sonucunda rahatlıkla ulaşabiliyorlar.

Bir diğer yazılarımda da anlattığım gibi bu tefecilerin bazıları senetle borç para veren kuyumculardır. Bu kuyumcular senet  karşılığında para verirler Fakat evinizi arabanızı buna benzer mallarınıza ipotek koyarlar.Şöyle bir örnek daha vereyim 30000 lira çektiniz zamanında ödemediniz faizini katlandıkça katlarlar Ve bu borç baya dallanır budaklanır.Faiz arttıkça borç artar borç arttıkça siz elinizdeki avucunuzda ki mal varlığınızdan olursunuz.

Eğer hiç bir imkanınız kalmamış olsa bile size tavsiye tefecilerden uzak durmanız.Çünkü borcunuzu ödememe gibi vade atlamanız gibi durumlarda sizin canınızı yakabilirler.Peki bu tefeciler en çok kimleri kandırıyor.İlk olarak başlarında araştırmalarıma göre devlet memurları başında yer alıyor.Birde en çok asgari ücretle geçinmeye çalışıp da sürekli katlanan borcun altına girmek insanları bunaltıyor.çözüm yolu olarak da tefecileri görüyorlar.Benim tercihim harcamalarınızı kısmanız Ve çalışma hayatına odaklanmanız   ikinci bir işte bulabilirsiniz.Eğer kafaya koymuşsanız tefeciden kredi alacağım diye mal varlığınızın üstüne sakın ama sakın imza atmayın. Bu da size bir tavsiye.Bir şey daha ekmekte fayda görüyorum iyice araştırın ve iyice araştırırsanız emin’im ki sizde tefeciden kredi almaktan vazgeçersiniz.

Sosyal Medyada Varmısın?