Banka Sicili Kaç Senede Temizlenir

Hayatın zorlu koşulları ile baş edebilmek için hepimiz çalışıyoruz. Ancak bu çalışmalar hayatımızı idame ettirme konusunda bize pek yetmiyor, ek iş yada farklı imkanlar yaratarak günümüzü ve geleceğimizi daha iyi şartlara taşımaya çalışıyoruz. Kullandığımız bu imkanların en çok tercih edileni bankalardan kredi kullanmak ve ne yazık ki en çok borca sürükleyen de yine bu oluyor.

Hepimiz bu banka kredilerinden kullanmış ve ödemelerinde öyle böyle zorlanmışızdır. Maalesef bir çoğumuz bu ödemeleri ödeyemeyecek duruma gelip banka sicilimizi bozuyoruz. Bu sicil bozma geleceği de etkiliyor ve daha sonra acil durumlar için kredi kullanmamız gerektiğinde şimdiki yapılamayan ödemeler o zamanı da etkiliyor.

Banka sicilim ne zaman düzelir
Banka sicilim ne zaman düzelir

Eğer borcunuzu 90 gün boyunca ödemediyseniz ve yasal takip sürecine girdiyseniz artık kara listeye girmiş olursunuz.

Kredi Kayıt Bürosu tarafından tutulan sicil kaydınızın silinmesi için borcunuzu ödedikten sonra 5 sene geçmesi gerekir. Bu 5 sene içinde hiçbir şekilde bankalardan kredi ve kredi kartı talebinde bulunamıyorsunuz. Bu 5 senede geçtikten sonrada bankalarda başvuru yapmak için kredi notunuzu yükseltmeniz gerekir.

Sosyal Medyada Varmısın?