ATM’den Kartsız Para Çekilebilir mi?

ATM üzerinden istediğimiz zaman kartımızı kullanarak paramızı çekiyoruz. Kartımıza gelen Havale yada Hesabımızda biriken paramızı hemen almak kolaylaştı. Peki insanların kafasında şu soru var.

ATM’den Kartsız Para Çekilir mi? Kartınız olmadan ATM üzerinden para çekmenin elbette bir yolu var. Ancak bunun pratik yolunu bilmek gerekiyor. Dışarıya çıktınız ve acil para çekmeniz gerekiyor. Ancak cüzdana bir baktınız kartınız yok. Eyvah demenize gerek yok. Çünkü bağlı olduğunuz Bankaya sizin telefon numaranız ve diğer  hesap bilgileriniz kayıtlıdır.

ATM önüne giderek, kartsız işlemleri seçiniz. Daha sonra kartsız para çekimi seçeneği önünüze gelecek. Bu sırada Telefon numaranızı yazın. ATM sizin onaylı olan Cep telefonunuza bir şifre gönderecek. İşte bu Şifre gerçekten çok önemli. Nedeni ise; başkası sizin Kart numaranızı, isminizi bilebilir. Belki telefonunuz çalındı ve banka bilgilerinizi kullanarak Paranızı çekmek istediler. İşte burada devreye sistem girer. Yani size ait olmayan bir kart yada telefonunuza gelecek olan şifreyi kesinlikle bilmemeleri gerekiyor.

Bu konuda dikkat etmeniz gerekmektedir. Kart numaranızı girdikten sonra, telefon numaranız ve size gelen ŞifreyiATM üzerinden girerek, kısa sürede para çekme moduna girersiniz. Yani sistem bankada kayıtlı olan hesap kartınızı önünüze çıkarır. Siz seçiminizi yapar ve dilediğiniz kadar para çekimini yaparsınız. Kartsız para çekmeniz bu açıdan gerçekleşmiş olur.

Sosyal Medyada Varmısın?