ATM Kartımı Yuttu Ne Yapmalıyım

Kredi kartı ve banka kartı kullanımlarında zaman kaybı yaşamamak, özellikle günün her saati yararlanma imkanına bağlı olarak ATM’leri tercih etmeye başladık. Her ne kadar kullanımı kolay olsa da bilmeniz gereken bazı detaylar var, bunlardan birisi de kartınız yutulduğunda ne yapmanız gerektiğidir. ATM farklı nedenlere bağlı olarak kartınızı vermeye bilir.

ATM Kartınızı Yuttuğunda Yapmanız Gerekenler

Tabi ki ilk olarak hemen bağlı olduğunuz bankanın müşteri hizmetlerini aramalısınız. Müşteri temsilciniz hangi nedene bağlı olarak kartınızı ATM’nin vermediğini ve ne yapmanız gerektiğini sizinle paylaşacaktır. Bu nedenler sırası ile;

*Kartınızın son kullanım tarihinin dolması. Banka bu durum da size yeni bir kart temin edecektir. Eğer dikkat eder ve sürenin dolumuna az kaldığını fark ederseniz, bu ve benzeri sorunlarla karşılaşmadan yeni kart için başvuru yapabilirsiniz. Azami 2 hafta içerisinde tarafınıza iletilecektir.

*Ödenmeyen ve geciken borçlara bağlı olarak yine kartınıza el konulma durumu söz konusu. Banka nezdinde güvenilir bir müşteri olmaz iseniz, buna ek olarak 3 ay üst üste sadece asgari tutar ödemesi yaparsanız banka var olan tüm kredi kartı borcunuzu ödeyene kadar ATM yuttuğu kartı size vermeyecektir. Ödemelerinizi tamamladıktan sonra banka ile tekrar iletişime geçerek kredi kartınızı almak istediğinizi dile getirebilirsiniz.

*Teknik arza nedeni ile de kartınızı ATM geri size vermeyebilir. Bu durum da eğer mesai saatleri içerisinde iseniz banka şubesine gidebilirsiniz. Mesai saatleri dışında iseniz de yine bankanızın müşteri hizmetlerini aramanız ve var olan durumu iletmeniz yeterli olacaktır. Hangi şubeden ve ne zaman kartınızı geri alabileceğiniz tarafınıza iletilecektir.

Banka kartınız ile paranızı çektiniz ve sonrasında parayı aldıktan sonra kartınızı almayı unuttunuz. Belirli bir süre zarfı sonrasında banka kart iadesi işlemi gerçekleşmediğinden güvenlik açısından kartınızı yutabilir. Son olarak kayıp – çalıntı ihbarı verilen kartlarda iptal edilirken ATM işlemi yapıldığında otomatik olarak el konulmaktadır.

Sosyal Medyada Varmısın?