Banka Müdürü Kendi İnisiyatifi ile Kredi Verebilir Mi?

Kredi almak acil para ihtiyaçları yaşanmakta olan dönemlerde hemen hemen herkesin başvuru yaptığı bir işlem olsa da kimi zaman bu bankalar söz konusu taleplere olumlu cevap verememektedir. Bu aşamada akla gelen çözüm yollarından biri banka yetkililerinin  inisiyatifi ile kredi almak olmakta ve bu düşüncede olan pek çok kişi “banka müdürü kendi insiyatifi ile kredi verebilir mi?” diye merak etmektedir.

Banka Müdürü Yetkisinde Kredi

Bundan önceki dönemlerde bankalardan kredi alınmak istediği zaman gerekli incelemeler ve araştırmalar yapıldıktan sonra onay verme yetkisi banka şubesinde mevcut olan banka müdürlerinde olmakta idi. Ancak uygulanmakta olan bu söz konusu sistem banka müdürü yetkisinde kredi adı verilen ve son derece yasa dışı olan bir sistemin doğmasına sebebiyet vermekte ve bu da pek çok olumsuz sonuç doğurmakta idi. Anlatılmakta olan bu sıkıntılı sürece son vermek ve kredi verme süreçlerinde yaşanmakta olan bahsi geçen istismarlara dur demek amacı ile kredi taleplerine onay verme yetkisi bankaların şube müdürlerinden alınarak direk olarak genel müdürlere verilmiştir. Bu düzenlemenin sonucu olarak da şube müdürü yetkisinde olarak ve illegal şekilde verilmekte olan kredilere bir son verilmiştir.

Şube Yetkisinde Kredi

Eğer siz de bankalardan kredi almakta zorlanıyor ve her gittiğiniz bankadan ret cevabı alarak geri çevriliyorsanız ve bu duruma bir çözüm bulmak amacı ile şube yetkisinde kredi alma niyetinde iseniz bu aşamada söylememiz gereken ilk şey planlamakta olduğunuz bu işin yasa dışı ve bir o kadar da ahlak dışı olduğudur. Bu yüzden kesinlikle uzak durmanızı ve bu yoldan kredi almak üzere plan yapmamanızı tavsiye ederiz.

Zaten yazımızın başında da belirtmekte olduğumuz gibi mevzu bahis olan bu uygulama eskiden yapılmakta idi. Ancak günümüzde bunu engellemek amacı ile yapılmakta olan düzenlemeler son derece olumlu bir sonuç vermiş ve şube yetkisinde kredi ya da başka bir deyiş ile banka müdürü inisiyatifinde kredi alma sistemi ortadan kalkmıştır.

Sosyal Medyada Varmısın?