Kredi Kartı Borcunu Ödemezsem Ne Olur?

Kredi kartları saatli bir bomba gibi cüzdanlarımızda beklemektedir. Peki, bir kart bu kadar tehlikeli olabilir mi? Borcunuzu ödemediğiniz takdirde evet, olabilir. Eğer kullanmış olduğunuz kredi kartınızın asgari ödeme tutarını ödemezseniz, kartınız son ödeme tarihinden 15 gün sonra geçici olarak kullanımınıza kapanacaktır. Eğer borcunuzu ödememeye devam etmezseniz, doksan günlük sürecin sonunda kartınız tamamen iptal edilerek hakkınızda takip işlemi yapılmaya başlanır.

Bu takip süreci, idari takip olarak adlandırılır. Bu süreç başladığında banka tarafından kullanıcı bilgilendirilir ve kendisine kredi kartı borcunu ödemesi için bir ihtarname gönderilir. Bu ihtarname oldukça önemlidir. Çünkü borcunuzu bu defa ödememeniz durumunda kredi kartınıza temerrüt faizi uygulanmaya başlayacaktır. 7 iş günü dâhilinde bu borcunuzun hepsini ödemek zorundasınız. Ödememeniz durumunda ise banka daha farklı bir yol izleyerek, size yeni bir ödeme planı uygulamayı önerebilir. Eğer bunu da es geçer ve ödeme yapmaz iseniz, en tehlikeli merhale uygulanmaya başlar: yasal takip süreci.

Bu sürecin sonu, icra takibi ile sonuçlanabileceğinden muhakkak ödemeyi yapmanızı önermekteyiz. Eğer ödeme yapmaz iseniz, borcunuz olan anaparanın çok daha üstünde faiz, avukat, dava ve dosya masrafı ödeyeceksiniz. Bu şekilde neredeyse borcunuz iki katına kadar çıkacaktır. Ayrıca borcunuz ödememeniz durumunda, bundan sonraki banka işlemlerinizde adınız kara listeye alınabilir ve herhangi bir bankadan kredi kartı ya da kredi kullanımı gerçekleştiremeyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Varmısın?