Kredi Kartı Alma Şartları Nelerdir

Kredi kartı kullanmayan kişilerin sayısı nerede ise yok denecek kadar az. Taksitli alışveriş imkanının sunulması ve kolay ödeme imkânı, buna ek nerede ise her kredi kartı TL değeri taşıyan puan kazanımı sunmaktadır. Kazandığınız puanlar ile isterseniz bedava alışveriş yapabilir ya da puanlarınızı indirim olarak kullanabilirsiniz. Bu ve benzeri etmenlere bağlı olarak kredi kartı almak istiyorsanız ve kredi kartı almak için hangi şartları yerine getirmeni gerektiğini bilmiyor iseniz işte cevabı;

Banka Kredi Kartı Şartları

Kredi kartı alabilmeniz için ilk olarak kredi notunuzun düşük olup olmadığına bakar banka. Eğer geçmiş dönemlerde gerek kredi gerek ise kredi kartı kullanımlarınız da ödemelerinizi zamanında yapmadı iseniz kredi puanınız düşük olacak ve banka da kredi kart başvurunuza olumsuz cevap verecektir. Buna ek olarak 18 yaşını doldurmuş ve tam anlamı ile reşit olmanız gerekiyor. 18 yaşının altında olan bireyler sadece yakınları tarafından çıkarılan ek kredi kartı kullanım hakkına sahiptir. Belgelenebilir geliriniz olmalı. Bankanın temel amacı aldığınız kredi kartı borçlarını düzenli ödemenizdir. Bu ana nedene bağlı olarak da aylık geliriniz olduğunu görmek isteyecektir. Kredi kartınızın kullanılabilir limiti de aylık gelirinize bağlı olarak belirlenmektedir.

Yani özetle kredi notunuz düşük değil ise, 18 yaşın üzerinde iseniz ve belgelenebilir geliriniz var ise kredi kartı sahibi olabilirsiniz. Bunun dışında banka istisnai isteklerde bulunma hakkına sahip olsa da temel de bu üç şart karşımıza çıkmaktadır. Hangi banka ile çalışmak istiyorsanız, size en yakın şubesine giderek kredi kartı başvurunuzu yapabilirsiniz. Şubeye gitmeniz zaman kaybı yaşamanıza neden olabilir. İş yerinizden de izin alamayacak durum da iseniz bankanın resmi internet adresinde yer alan kredi kartı başvuru formunu doldurabilirsiniz. Banka aynı gün içerisinde talebiniz olumlu da olumsuz da sonuçlansa sizinle paylaşacaktı. Olumlu sonuç almanız halinde ise isterseniz şubeden isterseniz de kargo teslim kanalı ile kredi kartınızı teslim alabilir, şifrenizi belirlemenizin ardından da kullanıma başlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Varmısın?