Kredi Kartı İle Yapılabilecek Ödemeler

 

Kredi Kartı İle Prim Ödeme

Kredi kartları ile birçok ödeme işlemini online olarak gerçekleştirmeniz mümkündür. SSK primlerinizi de bu yöntemle kredi kartı ile prim ödeme alternatifi sayesinde kolayca ödeyebilirsiniz. Herhangi bir kuyruğa girmeden, nakit paranızdan harcamadan hızlı ve güvenli bir şekilde SGK ödemelerinizi gerçekleştirebilmeniz için yapmanız gereken tek işlem SGK Online Tahsilât sitesine giriş yapmanız. Sicil no ile prim ödeme işlemlerinizi bu site aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

SGK’ya ait diğer işlemlerin de online olarak ödenebileceğini belirtmekte fayda vardır. Bağkur prim ödeme, SSK işveren ödeme, Emekli Sandığı prim ödeme ve SGK askerlik borçlanması ödeme gibi muhtelif sigorta işlemlerinizi internet üzerinden sorgulayabilir ve kredi kartınız aracılığıyla ödeyebilirsiniz.

Kredi kartı ile prim ödeme işlemlerinizi aynı zamanda T.C. Ziraat Bankası’nın online işlemler menüsünden de gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi ek bir ödemeye muhatap kalmadan bu işlemlerinizi gerçekleştirmeniz de, sistemin avantajları arasında yer almaktadır. SGK prim ödeme tahsilât işlemleri istediğiniz türdeki kredi kartları (Visa/Master) ile de yapılabilmektedir. Prim borcu ödeme işlemleriniz güvenli bir web ortamında gerçekleştiğinden kredi kartlarınızın güvenliği de kurumlar tarafından güvence altına alınmıştır. Bireylere daha hızlı ve sağlıklı bir hizmet sunmak adına SGK tarafından uygulamaya konan bu işlemler, birçok sigorta muhatabını da büyük bir dertten kurtarmakta ve onlara kolaylık sağlamaktadır. Siz de daha önce kredi kartıyla prim öde işlemi yapmadıysanız, hemen ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartı İle Elektrik Ödeme

Kullanım alanlarının genişliğinden ve hile sıklıkla tercih edilen kredi kartları, hemen türlü alışveriş işlemlerimizde kullanılabilmektedir. Taksitlendirme gibi özellikleri nedeniyle de kullanıcılarına cazip ödeme koşulları oluşturması, alternatif bir araç olarak popülerleşmesini sağlamıştır. Hemen her bankanın birçok kart modeli mevcut olmakta ve hatta birkaç bankanın kurduğu birlik ile farklı kart markaları da üretilebilmektedir. Tüm bu sistemlerin getirdiği avantajlar ile kredi kartı kullanımı yaygınlaşmış ve farklı türde hizmetlerin ödemelerinde de kullanılır hâle gelmiştir. Kredi kartı ile elektrik ödeme de işte bu hizmetlerden yalnızca biridir.

Bu noktada dikkat etmeniz gereken unsur, internet üzerinden yayın yapan bâzı kuruluşlara güvenmemeniz gerekliliğidir. En nihayetinde kredi kartları bilginizi girerek ödemeyi gerçekleştirebileceğiniz bu sistemlerle herhangi bir dolandırıcılık faaliyetine mâruz kalmamanız için dikkat etmeniz gerekmektedir. Online ortamda kart ile elektrik faturası ödeme işlemlerinizi yapmak için bankaların işlem merkezlerini kullanmanız güvenliğiniz açısından yararlı olacaktır. Ayrıca birçok bankanın düzenli iki adet otomatik fatura ödeme talimatı vermeniz durumunda sizden hesap işletim ücreti almama kampanyası da bulunmaktadır.

Tüm bunların dışında ilgili kurumların yetkili ödeme kuruluşları tarafından fiziksel olarak da kredi kartınız aracılığıyla elektrik faturası ödemesi yapabilirsiniz. Tahsilat işlemini gerçekleştirmeden önce bu tür kuruluşların komisyon ücreti alıp almadıklarını da sorgulamanız sizin açınızdan yararlı olacaktır. Kredi kartı ile elektrik ödeme işlemleriniz de, görüldüğü üzere internetin hayatımıza egemen olmasıyla oldukça kolaylaşmıştır.

Kredi Kartı İle SSK Ödeme

Kredi kartları, hayatımızın hemen her döneminde sağladığı yararlar ile işlevsellik kazanmış ve kullanım alanını popüler olmaya başladığı doksanlı yıllardan bu yana sürekli genişletmiştir. Neredeyse tüm ürün ve hizmet satın alımları için kullanılabilen kredi kartları, aynı zamanda oldukça muhtelif online ödemeler için de tercih edilebilmektedir. Bu unsurun sağladığı avantajlardan biri de, kredi kartı ile SSK ödeme kolaylığıdır.

Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemlerde tüm sosyal güvenceler tek çatı altında toplanmış ve bu bileşim SGK’yı oluşturmuştur. Bu süreçten sonra da kurumun bünyesinde birçok yenilik oluşturulmuş ve bireylere hizmet yönünde, sosyal devlet anlayışı ile farklı çözümler üretilmiştir. Bunlar arasında en etkili ve pratik olanı, prim borçlarının kredi kartı ile ödenebilmesi hususudur. Bu yeniliğe göre kredi kartı SSK prim ödemesi yapabilecek ve mevcut diğer işlemleri de gerçekleştirebileceksiniz. Uygulama çerçevesinde doğum borçlanması, Emekli Sandığı prim ödemeleri ve SSK geçmiş dönem borçlarınızı da ödeyebilirsiniz.

                Sosyal Güvenlik KurumuOnline Tahsilât sistemini kullanarak SGK ile ilgili her türlü ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Bu uygulamanın sağladığı yarar ile ilgili güvenlik kurumunun ya da bankaların vezne kuyruklarından kurtulacak ve hızlı, güvenli bir ödeme ile borçlarınızı kapatabileceksiniz. Ayrıca kredi kartı ile SGK borcu ödeme işlemlerinizi Ziraat Bankası’nın online işlemler menüsü ile de gerçekleştirebilirsiniz. Zaman zaman diğer bankaların düzenlemiş olduğu düzenli prim ödeme talimatı kampanyalarının da olduğunu belirtmekte fayda vardır.

SSK Borç ödeme:  https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf

Sosyal Medyada Varmısın?